Notícies, setembre 2018

Una temporada per trencar tòpics

La temporada 2018/19 de LaSala té l’objectiu de trencar tòpics, amb una vintena d’espectacles contemporanis, de companyies que aposten per la franja d’edat de 0 a 14 anys i també una programació d’activitats paral·leles que aporten valor afegit a cada espectacle. Una programació que a dia d’avui, ja té inscrits una mica més d’11.200 alumnes per als passis escolars.

L’equip de LaSala ha programat una temporada amb un denominador comú: plena d’emocions i amb la voluntat de trencar tòpics i demostrar que amb els nens, es pot parlar de tot.

LaSala va molt més enllà de l’exhibició artística i per això s’ha apostat per conferències i tallers relacionats amb els espectacles o propostes literàries relacionades amb tots aquests temes. A més, s’amplia la col·laboració amb entitats de la ciutat per potenciar el treball conjunt i crear xarxa.

La programació s’ha fet un any més, comptant amb les aportacions del participants al projecte LaSala entre tots. Del procés d’aquest any, ha sorgit la proposta d’oferir diferents abonaments que es podran adquirir al llarg de tota la temporada.

Propostes d’arts escèniques

Ciència i arts escèniques: La temporada comença el 30 de setembre amb Des d’Arquímedres fins a Einstein (de Creaciència), un espectacle on Dani Jiménez proposa un viatge a través dels experiments científics que han canviat el curs de la història. Els espectacles per al públic més gran tindran la ciència molt present: Laika, de Xirriquiteula Teatre (6 d’octubre), ens explica la història de la gossa que els soviètics van enviar a l’espai l’any 1957. Però sense amagar-ne cap detall. Amigoo, de Mumusic Circus (12 de gener), porta la física de dos ballarins i un contrabaix a extrems insospitats. A Euria, Markeliñe (16 de febrer) ens explica amb una bellesa sorprenent, el dol i els cicles de la vida. A Una ciutat d’ombres (Com un llum, 16 de març), la teoria de la llum i el color ajudaran a crear un skyline de ciutat. I el darrer cap de setmana de la temporada, per al públic més gran, Molsa (de Thomas Noone Dance, 27 d’abril), ens farà viure una història d’amistat i la fugida d’uns refugiats.

El Més Petit, cada cop més gran: El mes de novembre està dedicat als més petits, amb una nova edició del festival El Més Petit de Tots (10-25 de novembre). El Festival, capitanejat per LaSala, arriba a la seva catorzena edició i tornarà a convertir Sabadell en la seu internacional de les arts escèniques per als més petits durant el mes de novembre. Sabadell reforça aquest paper amb l’Estruch, que serà també, la seu de la trobada internacional de professionals.

Viure les arts escèniques en família: Com es viu la gelosia entre germans? El rei de casa, de Farrés Brothers i Cia podrà veure’s el 20 de gener. L’Estenedor Teatre torna el 3 de febrer amb Bestiari, coincidint amb la celebració, al 2019, de l’Any Colla de Sabadell. Little Night, d’Imaginart, omplirà de màgia el 10 de febrer. Dàmaris Gelabert tornarà amb el seu nou espectacle a La Faràndula, després de l’èxit de públic de la temporada passada. L’Estaquirot Teatre presentarà En Jan Totlifan el 31 de març, un espectacle que dóna peu a parlar de l’autonomia dels més petits. Blink Flash Duncan, un espectacle de dansa d’una sensibilitat extrema, arribarà el 7 d’abril. La temporada la tancarà una festa molt especial. La festa dels 30 anys de El país del silenci, dels sabadellencs Grup Bufanúvols. Serà el 28 d’abril.

A LaSala parlem de tot!

Hi ha espectacles que permeten estirar del fil i tractar temes que afecten el dia a dia de les famílies i són qüestions importants per al creixement i desenvolupament personal de nens i joves.

27 setembre: ‘Vull una mascota’, activitat vinculada a l’espectacle Laika
10 de gener: ‘A qui estimes més?’, activitat vinculada a El rei de casa
7 de febrer: ‘Dir adéu per sempre’, activitat vinculada a Euria
14 de març: ‘Ja ho faig jo sol/a’, activitat vinculada a En Jan Totlifan

Les conferències es fan a a la Biblioteca Vapor Badia i és una activitat gratuïta i oberta a tothom.