Notícies, maig 2019

Tanquem la temporada 18-19

LaSala, com a centre cultural per a les famílies, ha tancat la temporada havent assolit dos dels reptes que es va marcar en iniciar-la: ampliar la complicitat amb el públic i amb la ciutat i posant damunt la taula temes que generen debat a les famílies. La directora de LaSala, Eulàlia Ribera, defensa que “amb els nens i nenes podem parlar de tot, i s’ha fet una aposta per uns espectacles i unes activitats, com conferències i postfuncions, que obren moltes portes amb temàtiques d’actualitat del món, però també del seu procés de creixement personal”. 

Un èxit que ha vingut acompanyat de la complicitat amb altres agents de la ciutat, que han permès enriquir la programació. Ribera afegeix: “A través de l’art, sense donar les respostes, podem ajudar que tots aquests infants i joves siguin persones més critiques i formades, en el sentit més ampli de la paraula”. En aquest sentit, des de LaSala es valora positivament l’aposta de fa dues temporades de programar els espectacles per a nens i nenes de més de 8 anys el dissabte al vespre. “L’horari també dona peu a què es pugui parlar de tot, amb el temps necessari”, remarca Ribera. I es mostra satisfeta que LaSala manté temporada rere temporada un volum similar d’espectadors. “No seria possible sense la fidelitat de les famílies i les escoles amb el projecte”, apunta. La temporada de LaSala es va tancar el passat 28 d’abril amb la celebració dels 30 anys de l’espectacle El país del silenci, de la companyia sabadellenca Bufanúvols. La celebració va sortir del teatre i va omplir la plaça i el barri de música i danses.

Festival de referència al sud d’Europa
El Festival El Més Petit de Tots (pilotat per LaSala i celebrat al novembre), va convertir Sabadell en un referent internacional gràcies a la trobada professional que va reunir una seixantena de programadors nacionals i internacionals. Ribera afirma que “aquesta trobada ja s’ha convertit en imprescindible per als programadors que volen conèixer les propostes més contemporànies en arts escèniques per als més petits. I també per a les companyies catalanes que es volen arriscar en crear espectacles per a aquesta franja d’edat”. La trobada va comptar també amb una jornada de formació per a una seixantena de mestres d’escola bressol. El Festival va organitzar també una festa oberta al Pati de l’Estruch que va superar totes les expectatives i va reunir 4.000 persones.