Notícies, juliol 2018

La cultura alimenta

Alimentar les necessitats culturals de les famílies del Rebost Solidari: LaSala participa al projecte Merc@punt de Merinals

 

El projecte Merc@apunt de Merinals, que es va inaugurar al mes d’octubre de 2017 , ha vist que una de les necessitats detectades en les famílies usuàries és la manca d’oportunitats d’oci que tenen els seus fills, ja que la situació econòmica requereix prioritzar la cobertura de necessitats bàsiques.

Per poder abordar aquesta necessitat, l’entitat Rialles Espectacles infantils i Juvenils, a través de l’oferta de La Sala Miguel Hernández ofereix una col·laboració anual a través d’entrades per espectacles infantils i familiars, que ajudarà al creixement del desenvolupament integral d’aquests menors.

 

 

 

 

La directora de LaSala, Eulàlia Ribera i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, coincideixen en remarcar que “esperem que d’aquesta manera puguin gaudir juntament amb les seves famílies d’espectacles culturals enriquint el sentit crític i de reflexió conjunta”. Ribera destaca que “l’objectiu és que puguin gaudir del cap de setmana amb moltes altres famílies de la ciutat“.

L’entitat Rialles Espectacles Infantils i Juvenils aporta en aquest conveni un total de 110 entrades per a espectacles de programació de temporada. Aquest matí s’ha formalitzat el conveni, signat per la directora de LaSala, Eulàlia Ribera i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez al mateix Merc@punt.

Més sobre el projecte Merc@punt 
Merc@punt és un projecte que es basa en una modalitat de lliurament diferent a la que es fa a través del Rebost Solidari. Es tracta d’oferir un servei, de lliurament d’alimentació bàsica (proporcionada també per Rebost Solidari), a través d’una fórmula basada en punts, on poden escollir els aliments exposats a l’espai botiga de lliurament. Aquest espai es troba integrat, com una parada més dins del Mercat de Merinals, la qual cosa fa que tinguin un aspecte de plena normalitat. Merc@punt és un projecte pilot que compta amb la participació i gestió de l’equip tècnic i voluntaris de Creu Roja. Aquest espai disposa a més d’una aula on es realitzen intervencions amb totes les famílies participants, amb l’objectiu d’aconseguir una inserció socio-laboral a mig termini.