El Més Petit de Tots: creuant límits

30.10.2018

El festival d’arts escèniques per a espectadors entre 0 i 5 anys presentarà quinze companyies procedents de Catalunya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Noruega, Sèrbia i Suècia. A més de catorze teatres d’onze ciutats catalanes, el festival s’estén a biblioteques, fàbriques de creació i d’altres espais amb tallers familiars relacionats amb les propostes artístiques del programa.

 

El festival aposta per artistes nacionals i internacionals pioners en les arts escèniques, que presentaran creacions dirigides al públic familiar molt singulars difícils de trobar en la programació habitual de les sales. Una quinzena de companyies en total participaran en l’edició d’enguany amb espectacles que combinen disciplines com la dansa, el teatre, la música, el circ o l’audiovisual, entre d’altres, sempre fent del joc una peça clau. En tots els casos es tracta de propostes innovadores en les quals els artistes juguen amb les sensacions del públic sobrepassant els límits, tant físics com de concepte, de l’escena.

Les companyies i espectacles internacionals acaparen bona part de la programació.

Al Festival El Més Petit de Tots 2018, a Sabadell, s’hi podran veure les produccions belgues Cache Cache (A fet i amagar) produïda pel Théâtre de la Guimbarde; Niet drummen! (A cop de tambor!) del teatre De Spiegel i la plataforma de jocs Playscapes (Paisatges de joc) creada per l’artista Cathy Bertel. També hi serà l’espectacle Tre ben (Tres cames) de la companyia Aaben Dans (Dinamarca), la dansa de Tuntu (El sentir) del Dance Theatre Auraco (Finlàndia) i Lulla (Cançó de bressol) de la companyia Dybwikdans (Noruega). La presència internacional es completa amb la performance Wax (Cera) creada pel TJP Centre Dramatique National d’Alsace (Estrasburg, França) i el The garden of spirited minds (El jardí de les ments despertes), una proposta creada i dissenyada per l’artista serbo-sueca Dalija Acin, que experimenta amb el temps sense marcar els límits de l’espectacle permetent que el públic entri o surti quan ho desitgi.

Pel que fa els espectacles nacionals d’aquesta edició, tots són creats i produïts a Catalunya:  Jungla, un viatge per un ecosistema molt especial de la Companyia Big Bouncers i Loo produït per Ponten Pie i el Festival Més Petit de Tots. Tanquen les propostes catalanes els simpàtics Hippos de Zum-Zum Teatre i Quim Bigas; la colla castellera Xics del Xurrac de la companyia d’arts de carrer Tombs Creatius que visitaran el Pati de l’Estruch de Sabadell, igual que Blink Flash Casalarva, uns instal·lació sensorial interactiva de l’Associació Blink Flash.

Descobrim tallers a les biblioteques
Però, a més, aquest any el Festival sortirà dels teatres i s’estendrà per multitud d’espais alternatius en els quals es portaran a terme diversos tallers a càrrec de les mateixes companyies participants. És el cas, per exemple, de Bouger le corps… ouvrir le coeur (Movent el cos… obrint el cor), un taller d’acrobàcies, moviment i cos que oferiran els belgues del Théâtre de la Guimbarde. Els danesos Aaben Dans obriran un espai de ball en família a Up, up, up! (Amunt, amunt!). El so serà d’altra banda, l’element que treballaran els participants de Mini beats, amb els belgues De Spiegel.

ActualitatVeure'n més