El Festival El Més Petit estrena una secció digital

10.11.2020

El Més Petit, el Festival d’Arts per a espectadors de 0 a 5 anys, es portarà a terme entre el 14 i el 29 de novembre amb una novetat important: aquest any estrenarà el Petit als Núvols, una secció digital que agruparà des d’experiències artístiques fins als tallers dels programes de formació Mestres que es Mouen i Artistes que es Mouen. Aquest nou espai en línia també acollirà les conferències i debats del V Encontre Internacional d’Arts per a la Primera Infància, que es desenvoluparà els dies 20 i 21 de novembre completament de forma virtual.

El Petit als Núvols serà l’espai en què s’estrenaran tres experiències artístiques creades expressament per a l’ocasió i per al format per tres companyies catalanes. Es tracta de propostes plantejades per anar més enllà de la simple visualització i aconseguir diferents graus d’interacció entre espectadors i creadors. Les propostes s’estrenaran el 14 de novembre i estaran obertes fins a la finalització del Festival. Per participar cal comprar un codi que dóna accés conjunt a les tres experiències, a més d’altres continguts d’interès per a les famílies.

En aquest context, Animal Religion proposa Cuc, un repte artístic per confeccionar una creació col·lectiva final. La companyia Big Bouncers parteix del seu espectacle Jungla per oferir Expandint la Jungla, un conjunt d’activitats i continguts relacionats amb el muntatge; i David Ymbernón presenta L’Horitzó de Latung La La, una proposta en línia basada en la co-creació de continguts a partir de l’univers d’aquest creador català. L’estrena de les propostes serà el 14 de març, coincidint amb l’inici del Festival, però les entrades/codi ja estan en venda.

El Més Petit també oferirà en línia les propostes de formació dels programes Mestres que es Mouen i Artistes que es Mouen. En el primer dels casos s’han previst un taller de les coreògrafes Montse Roig i Marina Cardona per a mestres d’escola bressol; i un del coreògraf Omar Meza dirigit a docent d’Educació Infantil. Dins del programa Artistes que es Mouen, dirigit a creadors i companyies, s’ha programat un taller a càrrec de l’artista serbo-sueca Dalija Acin.

Els tallers escolars es mantenen. Incertesa sobre la programació familiar presencial
Pel que fa a la part presencial d’El Més Petit la incertesa sobre en quin moment s’aixecaran les restriccions imposades per les autoritats sanitàries al sector cultural fa que, a hores d’ara, només estigui garantida la realització dels tallers de les companyies participants a les escoles. En aquest sentit, es desenvoluparan 40 sessions a centres docents de les ciutats que acullen el Festival, possibles perquè s’hi treballarà en base als grups-bombolla de cada escola.

Pel que fa a les funcions, escolars i familiars, “tot està a punt per si, finalment, es poden portar a terme”, explica la directora del Festival El més petit i de LaSala, Eulàlia Ribera.

ActualitatVeure'n més