Aquest estiu torna LaSala a la fresca!

juny 2021

Després de l’èxit de l’any passat, LaSala engega de nou una programació a l’aire lliure que permeti als nens i nenes i les seves famílies seguir gaudint de l’activitat cultural de la ciutat durant l’estiu. LaSala a la fresca és un petit oasi al cor de la ciutat amb una programació engrescadora i variada per a tota la família. 

La directora de LaSala, Eulàlia Ribera, remarca que “l’any passat, LaSala a la fresca va tenir molt bona acollida entre el públic i aquest any moltes famílies ja l’esperaven. Creiem que és vital seguir oferint propostes artístiques als infants de la ciutat després del curs escolar i consolidar aquesta programació com a oferta cultural d’estiu per a famílies”. Ribera afirma que “l’equip de LaSala hem volgut crear de nou un petit oasi al pati del Casal Pere Quart per gaudir d’un vespre d’estiu en família”.

La programació inclou:

Les vacances de Madame Roulotte de la cia La Bleda (Clown).

El secret de la Detectiva Klaus de la cia Engruna Teatre (Teatre).

Reach Up Hugh de la cia Rah-mon Roma (Música).

Safari de la cia La Baldufa (Teatre).

L’aforament als espectacles serà limitat pels protocols sanitaris vigents. 

Acomiadem la temporada 2020-2021 amb èxit gràcies a la innovació i al suport del públic

juny 2021

LaSala acomiada amb èxit una de les temporades més atípiques de la seva història. Tot i la pandèmia, el Centre de creació d’Arts per a les famílies no ha aturat la seva activitat en cap moment. Ha estat capaç de reinventar-se per tal de seguir oferint als nens i nenes experiències artístiques de qualitat. 

Gràcies a una clara aposta per la innovació, LaSala ha mantingut el contacte amb el públic i els centres educatius de la ciutat a través de la creació de continguts artístics en línia i de la realització de tallers a les escoles. Entre les novetats posades en marxa aquesta temporada cal destacar la plataforma Petit als núvols, creada en el marc del Festival El Més Petit i que ha permès a LaSala conservar la mirada internacional i la connexió amb el públic i els professionals del sector.

Carles de la Rosa, regidor de Cultura, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament tenim molt clar que les arts escèniques per a infants s’han de cuidar i promoure i per aquest motiu treballem colze a colze amb l’equip de LaSala per tal que la programació familiar i escolar es pugui fer amb les millors condicions possibles per donar la seguretat i la confiança pel públic”.

Eulàlia Ribera, directora de LaSala i el Festival El Més Petit fa un balanç molt positiu de la temporada 2020-2021. Ribera remarca que “per l’equip de LaSala era vital que els nens i nenes no perdessin el contacte amb les Arts durant la pandèmia. En aquest sentit, volem agrair la complicitat de les escoles que en un moment tan difícil van acollir experiències artístiques dins dels centres. I, per descomptat, estem molt agraïts al públic, que ha omplert les sales quan aquestes s’han pogut obrir de nou”. I conclou: “des de LaSala estem molt contents del resultat que han tingut les diverses iniciatives posades en marxa els darrers mesos i ja  estem treballant en la nova temporada 21-22 seguint amb la voluntat d’apropar les Arts als infants i joves de la nostra ciutat amb el convenciment que l’Art ens alimenta i ens fa créixer”.

 

Xifres

Malgrat que aquest any l’important no són les xifres sinó haver mantingut l’oferta artística per a infants i joves a la ciutat, aquestes són algunes dades de la temporada:

  • 5.430 espectadors han pogut veure propostes artístiques dins el programa d’exhibició de LaSala.
  • 776 alumnes han viscut experiències  artístiques dins l’aula.
  • LaSala ha acollit i acompanyat 12 companyies en residència: 9 catalanes, 2 franceses i 1 madrilenya.

Ja et pots fer Amic/ga de LaSala a través de la web

abril 2021

Fes-te Amic/ga de LaSala i gaudeix de l’Art en família. Des de LaSala t’ho volem posar fàcil i per això hem posat en marxa la possibilitat d’obtenir el carnet d’Amic/ga de LaSala a través de la nostra web. Omplint un senzill formulari podràs fer-te soci al moment. El carnet és per tota la família i té un preu de 5 euros a pagar una única vegada.

Ser Amic/ga de LaSala et permetrà tenir accés a descomptes especials, gaudir d’assajos oberts, propostes exclusives, tenir veu en el procés participatiu de LaSala entre tots i rebre correus electrònics amb la programació amb avantatges exclusius de cada temporada.

Fes-te’n ara omplint el formulari i t’enviarem el carnet al teu correu electrònic. Podràs gaudir dels avantatges de ser Amic/ga de LaSala al moment!

La necessitat de jugar

gener 2021

Samfaina de colors reivindica la necessitat de jugar en el seu nou espectacle, ‘Andròmines (els tresors d’una nina de drap)’. Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, els seus autors i intèrprets, asseguren que “els aprenentatges més importants de la vida els fem jugant. Jugarem amb la nina i a través d’ella reflexionarem sobre el pas del temps, el canvi i la transformació”.

La programació de LaSala es trasllada al Teatre Principal

desembre 2020

L’Ajuntament i LaSala han acordat traslladar la programació de gener a juny de LaSala al Teatre Principal per poder augmentar l’aforament dels espectacles amb totes les mesures de seguretat establertes pel Procicat. El canvi incideix en les funcions escolars –amb la voluntat que la programació escolar arribi al màxim d’alumnes- i a les familiars.

El més petit prorroga les propostes en línia fins el 6 de gener

desembre 2020

El Més Petit, el Festival d’Arts per a espectacles de 0 a 5 anys d’edat, va tancar el diumenge 29 de novembre una nova edició especial marcada per l’actual situació sanitària. A la realització en línia de part de les seves propostes (ja previst originàriament) s’hi va sumar el tancament d’espais culturals decretat just abans de l’inici, el 14 de novembre, i que únicament ha permès desenvolupar les funcions familiars de l’últim cap de setmana.

Comunicat: Pròrroga del tancament dels teatres

novembre 2020

Us comuniquem que amb la pròrroga de les restriccions i mesures de prevenció en relació a l’epidèmia de la Covid-19 anunciades avui pel PROCICAT, LaSala i el Festival El més petit suspenen les representacions familiars previstes en el marc del Festival del 14 al 23 de novembre.

El Festival El Més Petit estrena una secció digital

novembre 2020

El Més Petit, el Festival d’Arts per a espectadors de 0 a 5 anys, es portarà a terme entre el 14 i el 29 de novembre amb una novetat important: aquest any estrenarà el Petit als Núvols, una secció digital que agruparà des d’experiències artístiques fins als tallers dels programes de formació Mestres que es Mouen i Artistes que es Mouen. Aquest nou espai en línia també acollirà les conferències i debats del V Encontre Internacional d’Arts per a la Primera Infància, que es desenvoluparà els dies 20 i 21 de novembre completament de forma virtual.

2020/2021: Una temporada ‘a la carta’

setembre 2020

LaSala ha presentat aquest 30 de setembre la nova temporada 2020/2021, “a la carta”. Aforaments reduïts, descentralització d’espais i adaptació del calendari per a les escoles. Són algunes de les fórmules que ha establert LaSala per dissenyar la nova temporada, amb tots els condicionants que marquen els protocols de seguretat. L’objectiu, assegura la directora de LaSala Eulàlia Ribera, “és poder arribar a totes les escoles i a totes les famílies. La cultura és un bé essencial. Per això hem treballat per una temporada a la carta, adaptada a cada públic, a cada projecte, a cada condicionant. I que respongui a les necessitats dels diferents públics en una situació d’excepcionalitat com la que vivim”.

Un petit oasi pel mes de juliol

juny 2020

LaSala crea un petit oasi a la fresca per tornar a gaudir de les arts en família després del confinament . LaSala a la fresca consta de 5 espectacles per als vespres de juliol al Pati del Casal Pere Quart

 

LaSala engega una nova proposta d’arts per a les famílies després dels mesos de confinament i de l’aturada de la programació habitual arran de l’estat d’alarma. LaSala vol oferir una programació fresca que permeti als infants i les seves famílies recuperar l’activitat cultural, respectant i adaptant els protocols de seguretat vigents.