LaSala Teatre

Dir adéu per sempre

Dir adéu per sempre

07 de febrer
a les 19:00h
Durada90 minuts
Edat
PreuEntrada gratuïta
CategoriaConferència
EspaiBiblioteca Vapor Badia

Sinopsi

Parlar de la mort, i explicar-ho als infants no és gens fàcil. Volem protegir-los del dolor, però alhora sabem que alguna cosa cal dir, i no sabem què ni com. És millor mentir? Els infants més petits se n’adonen? És normal la seva reacció? Que puc fer per apaivagar el dolor?  Quines conseqüències tindrà?  Aquests dubtes -entre d’altres- sorgeixen a progenitors, familiars, amics i professionals quan han d’acompanyar a menors que han estat testimonis  directes o indirecte de la mort d’alguna persona.

En aquesta conferència -taller intentarem donar algunes respostes a aquestes i d’altres preguntes. L’objectiu final és que les persones assistents s’emportin alguns aspectes cabdals respecte com entenen els menors  la mort, com reaccionen en aquestes situacions,  com podem ajudar-los i en quins casos caldrà demanar suport.

La metodologia serà participativa, que juntament  amb la part expositiva donarà espai per incorporar  les aportacions  de les persones assistents i responent als seus dubtes.

Artur Roman, Treballador Social, Mediador i Coach té àmplia experiència d’intervenció en situacions de crisis i  catàstrofes, on ha atès des de l’any 1999 a familiars  i menors afectats per successos amb víctimes mortals.

Va crear l’any 1999 el primer equip de suport emocional  en emergències de Catalunya i pertany als equips de resposta immediata en emergències psicosocials (ERIE)  de Creu Roja Catalunya i del Equip d’Emergències i Catàstrofes del Col·legi de Treball Social de Catalunya. Ha participat en  múltiples emergències, destacant els dispositius de 11M, Accident Spanair,  Atemptat de Barcelona, Atemptat Germanwings, Freginals. És formador especialitzat en atenció psicosocial i ha escrit diversos articles especialitzats.

*La conferència és gratuïta i es farà a la Biblioteca Vapor Badia.
*L’aforament és limitat.
*Aquesta activitat està relacionada amb l’espectacle EURIA

Aquesta activitat ja no és activa