COMBATRE LA POR AMB CREATIVITAT

Febrer 2018

Comencem pel principi. “Què és la por?”, pregunta la terapeuta Montse Morett. “Un sistema per protegir-nos, un mecanisme de supervivència. Però a vegades, la por ens pot arribar a bloquejar”. Partint d’aquesta base, Morett remarca que “de la por, en podem fer alguna cosa positiva. I en aquest procés, aprenem a gestionar-la”.


Què podem fer per ajudar a algú que té por?El que podem fer és acompanyar aquesta persona. Sovint no hi ajuden gaires frases com “no n’hi ha per tant!” o “ja ets prou gran per tenir por de...”. Aleshores què podem fer? I d’entre el públic sorgeixen moltes idees: * Preguntar “què et passa?”, o “com et sents?” * Intentar descobrir, preguntant, “on sents aquesta por?” / “de quin color és la por que sents?” / “quina textura té?” / “és freda o calenta?” D’aquesta manera, explica la Montse Morett, podem intuir si aquella por és imaginària o real. D’alguna cosa que no coneixem o no entenem o d’un element real. El que està clar, afegeix, és que moltes vegades ens costa dir: “Això em fa por”

Combatre la por és ser creatiu, perquè quan la gestionem, la fem foraLa Montse Morett defensa que “combatre la por és ser creatiu”. La por és una energia i cal aprofitar-la per crear. “No heu pintat mai la por?. Proveu-ho. No s’hi va a dir que no sabem pintar. Grans i petits, quan pintem la por, la treiem fora. I quan és fora la podem gestionar. Quan és al paper, es pot guardar, estripar, arrugar, llençar, cremar, fer miquetes... però n’hem de fer alguna cosa” .

Aquesta xerrada, realitzada el passat 22 de febrer a la Biblioteca Vapor Badia, forma part del cicle de conferències ‘A LaSala parlem de tot’ i està directament relacionada amb l’espectacle EL COL·LECCIONISTA DE PORS que es podrà veure el DISSABTE 10 DE MARÇ (20.00 h). Més informació: http://www.lasalateatre.cat/node/6921