LA SALA

lasalainterior_b.jpg

LaSala Miguel Hernández és un equipament teatral ubicat a Sabadell, dedicat a la creació, la producció i la difusió d’espectacles infantils, amb una programació innovadora i de qualitat, oberta a tots els gèneres i a totes les disciplines. 

Aquest ambiciós projecte és una iniciativa del Grup Rialles, amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música del Ministeri de Cultura, i l’Obra Social de “La Caixa”. 

Des de la seva inauguració l’octubre de 2006 fins al final de la temporada 2016-2017, per LaSala han passat més de 190.000 espectadors, i hi han actuat un bon nombre de companyies catalanes, però també de la resta de l’estat espanyol i d’altres països com França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Índia i el Quebec.


LaSala planteja sis línies d’acció: 


Una programació estable pel públic familiar 

Una programació de màxima qualitat, dirigida al públic familiar, amb espectacles de música, teatre, dansa i altres gèneres. Amb aquesta selecció de propostes volemenriquir l’imaginari, obrir la porta a les emocions i educar els nous espectadors d’arts escèniques. 

L’Escola al Teatre 

L’Escola al Teatre és una programació presentada en horari escolar que s’adreça a l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària, amb espectacles que s’adeqüen a les característiques maduratives del grup d’edat al qual van dirigits. 

LaSala surt de LaSala 

LaSala té la seva seu al barri de Ca n’Oriac de Sabadell, a on programa regularment, però les seves activitats s’amplien a d’altres espais escènics de la ciutat com el Teatre Principal, La Faràndula o l’Estruch.

Suport a la creació 

LaSala és l’únic equipament escènic del país dedicat al públic infantil i juvenil que, a més d’oferir espectacles, es dedica a la producció i té un programa de residències per a les companyies del sector. 

El més petit de tots 

El festival El més petit de tots presenta anualment una selecció d’abast internacional, de propostes singulars pensades pels més menuts, aquells que tenen entre zero i cinc anys. El festival va arribar el 2017 a la seva tretzena edició, celebrada entre l'11 i el 26 de novembre.  

Complicitats nacionals i internacionals 

Els acords de col·laboració establerts amb d’altres teatres com l' Unicorn Theatre de Londres permeten presentar a LaSala espectacles de màxim interès artístic que difícilment podríem dur en solitari.

D’altra banda LaSala participa activament a Mira! (xarxa de teatres de l’Estat Espanyol per la infància i la joventut) i a Small Size (xarxa europea per a la difusió de les arts escèniques per a la primera infància).